Vill du jobba som målare?

Hejsan alla, i ett par års tid har jag jobbat som målare i Alvesta och innan jobbade jag i Värnamo i några år. Det här jobbet passar mig bra och jag älskar det! Jag bor i ett litet hus tillsammans med min familj och våra två hundar och när jag inte jobbar brukar jag försöka vara ute så mycket som möjligt i naturen. Just nu söker jag efter en ny arbetsgivare där jag kan utvecklas inom yrket och få mer ansvar. Det här jobbet kan jag verkligen rekommendera så om du inte har bestämt dig för vad du vill utbilda dig till så hoppas jag att du vill bli målare! Vad är det bästa med det här jobbet då? Jag får möjligheten att träffa mycket nya och intressanta människor, jobba med mina händer och se resultatet av mitt arbete. Det känns alltid bra när man har gjort ett bra jobb och fått en nöjd kund. Jag skulle vilja säga till unga som tvekar att våga ta steget och prova på det här yrket – det är absolut värt det! 🙂 En bra sak är att det går att få jobb överallt och även om jag för egen del trivs i den här delen av landet så hade jag kunnat flytta till Norrland och få jobb på momangen. Det finns med andra ord gott om arbete för målare i hela landet. Så om du är intresserad av måleri, tvekar inte – det här är ett fantastiskt yrke! 🙂

Det finns ingen exakt väg in i detta yrke, man kan läsa på gymnasiet, folkhögskola eller gå en YH-utbildning. Man kan också börja jobba direkt som lärling eller praktikant och lära sig på jobbet. Jag rekommenderar att man tar sig en titt på några olika alternativ och väljer det som passar en bäst.